Studentski zbor Veleučilišta u Rijeci u okviru kolegija engleskog jezika za studente preddiplomskog i specijalističkog diplomskog stručnog studija Promet, a u suradnji s profesoricom Tamarom Polić, 13. travnja 2018. organizirao je stručni izlet u sklopu kojeg su posjetili tvrtku za proizvodnju električnih vozila “Rimac automobili” u Svetoj Nedelji.

Studenti su upoznali rad tvrtke pod stručnim vodstvom na engleskom jeziku, kao i sestrinsku tvrtku “Greyp Bike” koja proizvodi bicikle.

Bili su oduševljeni svime što su vidjeli i čuli, a osoblje im je ponudilo i mogućnost prijave na natječaj tvrtke koja neprekidno zapošljava nove kadrove i vrlo rado zapošljava studente (http://www.rimac-automobili.com/en/company/careers/); te su pohvalili naše studente zbog interesa koji su pokazali za sve viđeno, pristojnog ponašanja i, naravno, izvrsnog engleskog.

 

Drugi dio izleta bio je posjet American Corneru (Američkom kutku) u Zagrebu, gdje se pod nazivom ‘An American in Zagreb’ održalo prekrasno druženje uz razgovor s gosp. Ebrimom Ndureom, rođenom u Gambiji, koji je većinu života proveo u SAD-u i od marinca postao student uglednog američkog sveučilišta u Zagrebu.

Razgovaralo se o tome kako je biti student u Hrvatskoj, iz hrvatske i američke perspektive, o kulturnim razlikama između Hrvatske i SAD-a, o poduzetništvu, prometu, ali i popularnoj kulturi.

U druženju je kao gošća iznenađenja sudjelovala i prekrasna Shanaelle Petty, Miss Universe Croatia 2017, čija je majka Hrvatica iz Slavonskog Broda.

Dojmovi o susretu već su objavljeni na Facebook stranici Američkog kutka u Zagrebu: https://www.facebook.com/americancornerzagreb/.