Knjižnica i Studentski zbor Veleučilišta u Rijeci pozivaju vas na radionice

 

„Osnove jezične kulture“

 

Zainteresiranih 30 sudionika prisustvovat će predavanjima i vježbama/ okruglim stolovima vezanim uz tematiku osnova jezične i komunikacijske kulture. Predavanja i radionice održavat će se utorkom od 18 do 20,30 (2., 9., 16., 23. i 30. travnja 2019.) u prostorijama Knjižnice Veleučilišta u Rijeci.

Rok za prijave: 31. ožujka 2019., 12:00 sati!

 

U prilogu se nalazi program radionica, a rezultati radionica bit će objavljeni po njihovu završetku. Svi prijavljeni studenti bit će obaviješteni o početku radionica e-poštom.

 

OPIS RADIONICA

Radionice  „Osnove jezične kulture“ zamišljene su kao slobodniji vid predavanja i vježbi uz učenje i uvježbavanje u pisanom i govornom izražavanju, s osobitim naglaskom na praktični dio vezan uz pisanje i prezentiranje seminara, stručnih i završnih radova.

 

Termini i teme:

  1. Pravopis i jezični savjeti; najčešće pogreške i primjeri (2. 4. u 18 h)
  2. Pisanje stručnih i znanstvenih radova (pomoć u pisanju seminara i završnih radova) (9. 4. u 18 h)
  3. Pretraživanje izvora i otvorenih baza podataka, internet, kako najbrže pronaći literaturu. (16. 4. u 18 h)
  4. Kultura govorenja, čitanja, pisanja, komuniciranja (poslovno okružje, predstavljanje, poslovni bonton) (23. 4. u 18 h)
  5. Otvorena tema – prijedlozi polaznika – (intervju za posao, molba za posao, životopis; aktivno slušanje i sl. (30. 4. u 18 h)

Po završetku radionica priredit će se podjela diploma te mala zakuska, u terminu koji će dogovorit studenti s voditeljicom knjižnice.

 

OPIS AKTIVNOSTI

Predavanja i vježbe bit će organizirana kao pet radionica koje će se održavati srijedom (od 2. 4. do 30. 4. 2019.) u Knjižnici Veleučilišta u Rijeci u trajanju od 3 školska sata. Predavanja će održati voditeljica knjižnice dr. sc. Sanja Grakalić Plenković. Nakon svakog tematskog predavanja predviđena je radionica s konkretnim primjerima u svrhu usvajanja teorijskog dijela predavanja. Polaznici su isključivo studenti, stoga će im i predavanja i radionice biti prilagođeni, a dobrodošla su pitanja i praktični problemi na koje nailaze, vezano uz navedenu problematiku jezičnog izražavanja ili pisanja seminarskih/završnih radova. Moguće je odabrati radionice koje tematikom interesiraju polaznike, tj. nije neophodno polaziti sve radionice. Studenti koji odslušaju sve sadržaje dobit će potvrdu o pohađanju.

 

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Prijaviti se mogu svi redoviti i izvanredni studenti Veleučilišta u Rijeci. Trideset najbržih bit će primljeno na sudjelovanje.

 

UPUTE ZA PRIJAVU:

Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2019., do 12:00 sati! Do navedenog roka potrebno je ispuniti prijavni obrazac na dnu objave, a svi prijavljeni bit će obaviješteni i e-poštom.

 

Knjižnica i Studentski zbor Veleučilišta u Rijeci

 

[wpforms id=”1484″]