Kontakt

+ 385 91 332 13 13

e-mal

studentski-zbor@veleri.hr

Vijeće studenata ViVŠ RH

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH koordinativno je tijelo studentskih predstavnika veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj koje raspravlja o pitanjima od zajedničkog interesa za sve studente veleučilišta i visokih škola, razvija zajedničke studentske programe i aktivnosti te štiti interese studenata veleučilišta i visokih škola. Vijeće predstavlja 40 000 studenata iz sustava visokog obrazovanja.

Vijeće je osnovano odlukom Vijeća veleučilišta i visokih škola RH, a konstituirano 20. rujna 2012. na sjednici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Studentski zbor Veleučilišta u Rijeci aktivni je član Vijeća studenata ViVŠ RH, što podrazumijeva sudjelovanje na sjednicama, vođenje ureda koji djeluju u sklopu Vijeća studenata ViVŠ RH, te ostale aktivnosti koje su vezane uz rad Vijeća.

 

U novom sazivu vodstva Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH; predsjednik Studentskog zbora Veleučilišta u Rijeci, Dominik Ivkošić, je nakon Voditelja Ureda za kvalitetu i studentski standard izabran za Podpredsjednika Vijeća iz redova javnih visokih učilišta; te je samim time postao i Voditelj sekcija javnih visokih učilišta.